Blivit med gitarr!

Yes! Jag har äntligen blivit med gitarr! Har alltid velat lära mig spela gitarr och nu har jag äntligen en gitarr som jag kan öva på så mycket jag vill. Stort tack till Lars på Atlast Music som hjälpte mig plocka fram en bra nybörjargitarr. Så nu har jag övat några dagar och har ont som fasen i fingertopparna på vänsterhanden. Inte lätt när man inte är van vid att trycka hårt på strängar. 
Har faktiskt lärt mig spela både introt och ackorden till Enrique Iglesias - Hero. En bra lagom svår låt att börja med. Wish me luck, för här ska det spelas gitarr så det står härliga till!

Veckans Zero Punctuation

Nu ni små vänner kommer veckans Zero Punctuation review. Den här veckan recenseras spelet F.E.A.R. 2 och det blir väl ganska hårt sågat får jag säga. Titta på videon nedan och läs sen gärna mina kommentarer kring recensionen.



Direktlänk

För att vara en person som inte har spelat det första F.E.A.R.-spelet så kan jag inte riktigt relatera till den kritik som Yahtzee spyr ur sig. Många av de argument han har mot att spelet är dåligt är ju att det liknar det första spelet väldigt mycket, men om man istället för att se spelet som ett nytt spel i serien, utan istället en remake på det första, så som det var tänkt att vara, så är det faktiskt ett riktigt bra spel. Stundvis är det faktiskt ganska läskigt och jag tycker faktiskt att stridssystemet är ett av de bättre där ute. Fienderna är ganska smarta, gömmer sig bakom saker och ting och välter saker för att ta skydd. Spelet känns dock ganska obalanserat, för precis som recensionen nämner, så finns det Health-kits och Medkits i princip överallt. Det blir aldrig riktigt svårt när det finns så stor tillgång till medel för att återbygga sin hälsa. Hur troligt är det att det ligger fem health-injectors nere i en underjordisk tunnel t.ex.? Näe, spelskaparna kunde gjort lite mer där för att göra spelet svårt. Visst, man dör ändå, men det är inte för att man inte har tillräckligt med healthpacks med sig utan för att det kommer en speciell typ av fiende som är "osynlig" och som bara tar av ens liv och kringgår ens armor.

Själv anser jag att det här är ett riktigt bra spel och bör testas av alla. Man får en god dos rädsla a'la Ringu (The Ring) och stridssystemet är faktiskt riktigt bra. Storyn utvecklas bra och i lagom takt.

Nå, nog om detta. :)

Have a good one!

Man blir aldrig för stor...

Hur många år sedan var det du hade snöbollskrig? Eller byggde en snögubbe? Eller bara rullade ner för en snöbeklädd backe? Säkerligen ganska många.. Och varför det? För att du blivit äldre och det passar sig inte! ... PFF säger jag!

Man är ALDRIG för gammal för att roa sig så kungligt som jag har gjort idag.
Snöbollskrig, snöbrottning och snögubbebyggande... Kan det bli bättre? Jag tror inte det :) Och helt perfekt kramsnö var det. Gick på ett kick att få ihop en snögubbe :) Snöis blev han döpt till! ... Sådetså!


De bästa PC-spelen of all times

IDG.se skrev en väldigt intressant lista på de 10 bästa pc-spelen genom tiderna och jag vet inte vad mer man kan säga än att de har slagit huvudet på spiken. De har fått med alla de spel som har gjort dagens spelindustri till vad den är. Många kan väl tycka att det är många spel som saknas, typ Civilization eller Duke Nukem, men jag får nog säga att detta var ändå de bästa spelen de kunde valt. Hade de gjort listan lite större så hade ju givetvis även de andra storheterna kommit med, men det här är créme de la créme.

Good work IDG!

Dating - The why and how guide to online dating: Del 1

Många är vi som har försökt sig på nätdejting där ute, bara för att upptäcka att det är i princip omöjligt att få tjejer som man är intresserad av att konversera med en. Så hur gör man? Vad ska man undvika för misstag? Är det dig det är fel på? Dessa och många fler frågor kommer förhoppningsvis besvaras allt eftersom jag skriver inlägg gällande det här ämnet.

Varför ska man nätdejta då? Vad är födelen med det jämfört med att ragga på krogen? Fördelarna är ganska klara, man får tid att hitta den man själv är intresserad av, man kan redan direkt på skärmen jämföra intressen, hobbys, husdjur, festvanor osv. Är man en lugn och stillsam typ så kanske man inte passar så bra ihop med någon som lever för att få nästa adrenalinkick. Nackdelarna är väl dock också ganska tydliga. Om man inte intresserar den som man skriver till så är chansen väldigt stor att man inte ens får ett svar tillbaka. Många gånger så kanske de går in på din sida, kikar på din presentation eller dina bilder, men sen inte skriver något. Varför gör de så här tänker ni säkert? Duger inte jag? Det handlar oftast inte alls om er, utan att en tjej på en dejtingsajt ofta kan få 10-20 mail om dagen från killar, så skulle hon sitta och besvara alla dem så skulle hon ju inte göra något annat om dagarna. Mer om vad man ska göra för att sticka ut från mängden kommer jag diskutera i ett senare inlägg.

Om vi börjar från början så måste man ju först hitta en sida som man kan hitta nån att snacka med på. Det finns en hel uppsjö av sidor där ute, några bra, några mindre bra, några helt fantastiskt usla. De sidor som jag har hittat som är seriösa och som funkar bra är exempelvis Match.com, Mötesplatsen, E-Kontakt m.fl. Det finns även vissa andra sidor, typ Elitedaters, Firstdate osv men det är en del brister i dessa sidor så jag skulle inte rekommendera dem.

Gemensamt för de nämnda och rekommenderade sidorna är att de är betalsidor, dvs det kostar pengar att vara med där. De ligger alla runt 2-300 i månaden (ganska mycket pengar) men tar man ett längre abonnemang så blir det givetvis billigare. Man brukar dock få ett par dagars provperiod i början så man hinner få en känsla för sidan, så man inte köper grisen i säcken så att säga. Match.com är ju en internationell sida, dvs den finns i många länder runtom i Europa och du kan således hitta nån att prata med från ett helt annat land. Mötesplatsen och E-Kontakt har enbart Svenska medlemmar. Jag kan inte rekommendera nån framför någon annan, de har alla sina fördelar och nackdelar, så det får du avgöra själv.

Slut på del 1 av min onlinedating-"skola". Stay tuned for nästa inlägg, det kommer inom kort.



Laserstrålar från ögonen

Okej... Det är officiellt... Jag är störd i huvudet. Det är bara några få utvalda personer som vet om det här om mig och nu tänker jag dela med mig av det till de personer som läser min blogg (vilket iofs inte är mer än 3 personer, max, men ändå! :P )

Jag har en ... vet inte vad man ska kalla det för.... egenhet kanske? ... Ja, egenhet låter bra och inte som om jag är galen iallafall. När jag var mindre (typ högstadiet, början på gymnasiet) och hade tråkigt, så brukade jag fantisera om att jag hade laserstrålar från ögonen... Men inte vilka laserstrålar som helst, utan studsande laserstrålar. När jag tittade på något, typ en vägg, en kant, en dörr, en lampa, vad som helst, så inbillade jag mig att laserstrålarna "sköt" ut från ögonen och studsade från den ytan som jag tittade på. Sen försökte jag tänka ut hur den skulle studsa vidare därifrån. Detta kunde jag roa mig med ett bra tag. Tror det ursprungligen kommer ifrån att jag tyckte om att räkna på vinklar och gillade matematik i allmänhet när jag gick i skolan.

En annan skum egenhet som jag har är att när jag är ute och går så kan jag "fantisera" om att mina fötter inte ska sättas ner så att förlängningen av fotens sida träffar något föremål, typ lyktstolpar, elskåp eller liknande saker. Detta antar jag också har något med matematik och vinklar att göra, och sannolikhetstänkande. Jag brukar nämligen uppskatta sannolikheten att jag sätter foten framför en sån här sak när jag ser att den närmar sig.

.... Ja, jag sa ju att jag var störd =P

Härligt med små egenheter, eller hur ;)

Varför?

Varför kan inte min jädra fot bara bli bra och normal? Måste den hålla på att cpa sig hela tiden och besvära mig? ...

För er som inte är så insatta så stukade jag foten på en innebandyträning för 6 månader sedan och jag har FORTFARANDE besvär av det. Kan ha svårt att gå på sneda ytor ibland och den gör alltid ont som satan efter träningar och så. Som om inte det var nog så vred jag till den igår igen på träningen... Samt på något oförklarligt sätt så slog jag i knät som fan (har inget minne av det) så nu gör även det ont. 

Så idag blir det till att jobba hemifrån istället, för att försöka vila både knät och foten lite idag. Ganska riskabelt att cykla till jobbet just idag med, ligger massor av snö ute, men under snön så är det rena isterrängbanan med gammal snö och is som frusit till. På trottoarerna/cykelbanorna är det fan ta mig nästan omöjligt att cykla. Men men...



Tankar om döden

Hmm... Farmor gick bort igår. Vet inte riktigt hur jag ska känna bara. Har aldrig varit särskilt nära pappas sida av släkten och har inte träffat farmor mer än max 1-2 gånger per år. Är jag en hemsk människa som inte är överdrivet ledsen? 

... Jag menar... Hon har varit dålig i många år nu... Senaste året har hon bara gått hemma, aldrig varit utomhus, mest bara legat i sängen. Senaste tre veckorna har varit extra jobbigt för henne också, hon fick åka in till akuten med blödande magsår och så blev hon flyttad från Kalmar lasarett till Oskarshamn, bara för "att de inte hade plats"... Wtf liksom...

Suck... Nu är alla i den "gamla" generationen borta... Mormor och farmor har båda gått bort inom loppet av 6 månader. Farfar dog för ca 10 år sedan, och min morfar gick bort när jag var ett år gammal. Ingen kvar... ='(

Men jag måste ju berätta om min mormor och hur hon gick bort. Precis så skulle jag vilja dö nämligen, det finns nog inget bättre sätt. Mamma och mammas "pojkvän" Lasse var hos mormor vid sommarstugan på Öland. Mormor brukar alltid bo där varje sommar. Mamma och Lasse hade varit nere och badat vid stranden och åkte upp till stugan för att ta en fika med mormor och prata lite. De satt och pratade och skrattade och hade roligt, när mormor tar upp en kringla och tar en tugga av den och säger: "Åh, det här var en god kringla". Sen så svimmar hon där hon sitter på bänken i sommarsolen och sen vaknar hon inte mer. När ambulansen kommer har hennes hjärta slutat slå och hon förklaras som död... Jag menar, är inte det ett av de absolut bästa sätten att dö på? Med nära och kära, sittandes i solen och njuter av en god bakelse? ... Jag tror inte det går att få det bättre än så... Så vill jag också dö...

Saknar er alla! Hoppas ni har det bra i efterlivet :-)

Killar vs tjejer (eller män vs kvinnor)

Hmm, detta är något som jag har funderat ett tag på. Skillnaden mellan män och kvinnor när det kommer till raggande. Det är måhända en grov generalisering jag gör, men försök ha överseende med det.

Fakta: Väldigt attraktiva kvinnor (såkallade 8-10 poängare)  får väldigt mycket närmanden och raggningsförsök, så till den milda grad att de slår på en "bitch-sköld" för att skydda sig mot horderna av män som försöker ragga på dem. Den här skölden visar sig i form av att de på krogen snäser av killar, dissar dem eller bara ignorerar dem. I många fall så försöker killen kanske bjuda på en drink och givetvis tar tjejen drinken (vem vill inte ha gratis dricka liksom), men struntar kanske sen i killen eller dissar honom. Tjejerna framstår då som bitchiga och otrevliga, när de i själva verket bara är trötta på alla närmanden och tafatta försök till konversationer som killarna för.

Observartion: Oftast är det inte tjejen som är problemet, utan närmare bestämt de hundratals/tusentals killar som varje år försöker ragga på henne, där alla gör på samma sätt. Bjuder på en drink, försöker starta en konversation som inte leder nån vart och ställer samma frågor som så många andra innan (Vad heter du, vad jobbar du med, vad har du för fritidsintressen osv). När tjejen svarat på exakt samma frågor hundratals gånger så tröttnar hon ju till slut och för att slippa ha samma meningslösa konversationer gång på gång så snäser hon väck killen istället. Störmomentet (killen) är då ute ur bilden direkt, utan att behöva ha en lång och i många fall tråkig konversation innan. Problemet med det här systemet är ju att även om alla rötäggen försvinner, så försvinner ju även alla de genuint trevliga killarna. Tjejen framstår som en bitch/subba och lär ju säkerligen få utstå både ett och två skällsord för att hon är otrevlig. Detta är ju hon dock van vid, så de rinner ju av henne som vatten från en gås.

Förslag på lösning: Killar är som killar är, det går tyvärr inte att hjälpa. Många av oss (förmodligen de flesta) är faktiskt genuint trevliga och intressanta människor som säkert hade fallit er tjejer i smaken, om ni bara hade gett oss chansen. Problemet är de "rötägg" som finns där ute, som bara är ute efter att hitta nästa ligg, nästa "high-score" på sin poängtavla. Det är dessa "rovdjur" som förstör "spelet" för oss andra vanliga dödliga. Tänk så många gånger vi "vanliga" killar har stått där och sett hur tjejen som man var intresserad av gå iväg med nåt "miffo" som bara vill ha henne för kvällen och bara för att kunna skryta om det för sina polare. Vad har han som inte vi andra har? 

Självsäkerhet!

Han fullkomligen stinker ju av självsäkerhet, eftersom han har gjort samma sak hundratals gånger innan och fått med sig i princip lika många tjejer i säng också. Är det dessa killar ni tjejer egentligen vill ha med er? Släng iväg ett meddelande till mig och berätta hur justDU upplever hela utelivet. Tjejer, känner ni igen er? Killar, känner ni också igen er i scenariot som jag beskriver?

... 

Frågan lämnas öppen, jag vill gärna höra era kommentarer och åsikter om det här ämnet... Om det nu är nån som läser bloggen vill säga ;-)

Religion: Ett jädra hittepå

Bara så ni vet så är jag ganska negativ mot i princip allt som har med religion att göra, så det kan hända att jag vräker ur mig nåt om det i tid och otid. Jag är själv ateist och tror inte på något mer än vetenskapen och att kunskap är mänsklighetens räddning, inte någon påhittad gud uppe i himmelen eller att guds son ska komma ner till jorden och frälsa oss. Att så många människor i vår moderna tid fortfarande på fullt allvar tror att jorden skapades på 6 dagar och att vi alla härstammar från två personer som sprang runt i ett paradis, men som blev bannlysta för att de lyssnade på en talande orm som fick dem att äta ett "förbjudet" äpple, ja, det är för mig ett mysterium. Tänk hur många beslut som fattas av ledande politiker/härskare i världen baserat på denna uppfattning. Blir inte ni också mörkrädda?

För övrigt, visste ni att 7/10 personer i den amerikanska senaten inte tror på Darwins evolutionsteori? De tror istället, fullt allvarligt, att jorden och människan skapades så som det står i Bibeln... 70% alltså. Och dessa människor leder världens mäktigaste land? 

Tänk hur många människoliv som har förstörts i religionens namn. Hur många krig som har utkämpats för att "gud" har sagt åt en folklig ledare att det var rätt. 
Hade inte kyrkan iscensatt hela medeltiden (på engelska The Dark Ages, av förklarliga skäl) så hade vi varit 600 år längre fram tekniskt sett idag... 600 år! 

Jag ska inte bara spy galla över religion, för det finns även många bra saker med den. De hjälpte till att sprida kunskapen om att skriva och läsa över europa. Men, väger detta upp alla människoliv som har spillts i religionens namn? Jag säger nej!



Nu flyger grisarna!

Välkommen till första inlägget som jag någonsin gör i någon form av blogg. Det är en historisk händelse, det lovar jag! Därav rubriken, för nu måste fan ta mig grisar kunna flyga också!


Många frågar sig säkert: "Men Adam, du som är så kunnig och alltid på teknikens framkant, varför har du inte börjat blogga tidigare?"
Svaret är enkelt, jag har inte haft något intressant att säga, så varför ska jag då bara rabbla ur mig massa bjäffs som ingen vill läsa ändå. Men nu så gör jag ett försök ändå... Vem vet vad för knasigheter som kommer fram när man väl börjat... Kanske kommer jag på lösningen till all världens problem.

Jag önskar er alla god läsning och hoppas ni har överseende med eventuella knäppa inlägg i början.

RSS 2.0