Galna kristna...

Som jag har sagt innan och som jag kommer säga många gånger till... Religion är fan galenskap. Är det ingen som ser likheten mellan den här filmen och ett "träningsläger" för Al-Qaida? Samma sak för tusan! ... Helt galna är de hela högen.




Som jämförelse kan ni ju kika på den här filmen... Ser ni någon skillnad? Egentligen inte va... CRAZY!!!



Lägenhetssökandet fortsätter...

Många visningar blir det... Skulle gått på min tredje visning idag, men så ringde mäklaren precis och sa att han inte kunde få tag på tanten som bor i lägenheten nu så det är osäkert om det blir någon visning just nu. Så preliminärt så blir visningen på onsdag istället. Fasen, jag som sett fram emot att gå på visning idag... Det är ju faktiskt en lägenhet som jag är intresserad av och där jag känner att det går att bo som det är nu, men det finns ändå ganska mycket att göra för att piffa till den och få den modern och trevlig. 

Jaja, inte mer med det. Man får väl räkna med att pensionärer blir dåliga och måste in till sjukhuset och så. Ingen som har en lägenhet i Kalmar till salu? Typ en tvåa mellan 55-70 kvm runtomkring Funkabo eller Getingen? ... Näe, trodde inte det heller.

Bli med lägenhet

Usch vad nervöst... Var på visning av en bostadsrätt igår och idag är det budgivning. Ringde precis mäklaren och la mitt bud på 485 000. Hua, vad läskigt det känns. Men jag måste säga att lägenheten ligger helt perfekt i förhållande till mitt jobb... Rullavstånd med cykeln vilket innebär att jag slipper använda bilen så mycket, vilket också i sin tur innebär att jag kan sänka min totala månadskostnad med hur mycket som helst! 

Visst, lägenheten var ju inte jättestor, bara 56.6 kvm (en 2a), men det känns som om det finns bra potential där. Den var inte på något sätt direkt sliten nu, men det finns en del saker att göra vilket i slutändan förmodligen kommer göra att jag kan tjäna en hacka på den när jag säljer den (om jag nu vinner budgivningen vill säga).

Lägenheten ligger i kvarteret Getingen, precis bredvid ett stort villaområde. Dvs att det är lugnt och skönt och inte en massa bus och bråk. Så härligt! ... Nackdelen är väl att den ligger precis bredvid Norra Vägen, men som tur är så har man en inglasad balkong ut mot vägen som förhoppningsvis fångar upp det mesta av vägljudet.

... Åh, knip i magen...

Ipredator!

Skaparna bakom den omtalade och i många fall hatade siten ThePirateBay arbetar på ett sätt för användarna att ladda ner helt anonymt utan att några loggar skapas. Detta skall åstadkommas genom en variant på VPN-koppling mellan användaren och trackern.

Tummen upp säger jag! Skitbra initiativ! Läs IDG's artikel för mer information.

Ett annat alternativ till allt det här är ju programmet OneSwarm som fungerar som så att alla ansluter till en svärm och man ser inte vem man laddar ner ifrån. Din uppkoppling studsar mot minst en annan användare innan den kommer fram till personen som du laddar ner ifrån. Oerhört bra.

År 2049 är Sverige till hälften muslimskt

Det här måste vara det galnaste och mest vinklade reportage jag sett på mycket länge. CBN har gjort en studie av Sverige och framförallt Malmö (Rosengård) där de visar kraftiga demonstrationer från muslimer, samt att de har en intervju med flera personer från Sverigedemokraterna som om de skulle vara räddarna och de enda som ser sanningen. Sån här journalistik gör mig ÄCKLAD!







Våffeldag (Onsdag 25e)

Då är det dags för våffeldagen igen! Tacka vet jag denna gudomliga "maträtt"! Det enda negativa med den är att om man är flera personer som ska äta så får man sitta och vänta på sin tur för att få sig en rykande het nygräddad våffla serverad. För har man inte flera våffeljärn så är man ju fast med att grädda dom en och en vilket tar en förbaskat lång tid. 

Kanske ska åka hem till mamma och tvinga henne laga våfflor imorrn då... =) ... Får väl ta med mitt egna våffeljärn också så att vi får lite ruljans på våffeltillverkningen. Det går ju inte sitta och hungrigt vänta på nästa våffla.








Dagens citat




When life gives you questions, Google has the answers.






Gratis Spotify-konto

Här ser ni mina vänner, alla som jag känner (och inte känner)! På följande länk kan ni få ett gratis Spotify-konto. Men skynda, det finns bara ett begränsat antal kvar!


Gratis Spotify-konto!






Galen katt?

Jag vet inte riktigt om jag kan se mina katter som riktigt friska i huvudet. Den ena av dem försökte precis "gömma" min korvmacka genom att gå runt den och krafsa, som för att försöka hiva upp sand över mackan.  Hon luktade på korvbitarna och fortsatte sen aktiviteten. Detta beteende upprepades 5-6 gånger innan hon gav upp och hoppade därifrån.

Vad ska man säga? Crazy? Most likely!

Tingeling!

För er som inte såg Melodifestivalen i lördags så kommer här den bästa låten igen: 




Uppdatering: Tingeling (Russian base-lovers remix) finns nu även som ringsignal (skapad av mig).
Hämta den här: Tingeling (Russian base-lovers remix)
eller här: Tingeling (Russian base-lovers remix) (utan långa introt)
eller här: Tingeling (Russian base-lovers remix) (enbart refrängen) 





Sökes: Stödkrage

Jag tror inte jag kommer kunna hålla upp mitt huvud idag. Thaiboxningsträningen igår var helt brutal. Vi övade clinchgrepp (typ försöka få grepp om den andres nacke för att styra honom och få kontroll) vilket innebar att man var tvungen att spänna sin nacke typ hela tiden medans motståndaren i princip hängde i ens huvud. Ganska så jobbigt, men fan vad roligt det var. Känns så skönt att äntligen få gå på stenhårda träningar där man känner att man får utdelning för den tid man lägger ner på att träna. Just träning för nacken är ju något som jag verkligen behöver med tanke på att jag är en kontorsråtta som sitter still hela dagarna.


Clinching

...

 

 

 

 

Idag != Helg








That is all...







Salig träningsvärk

Jajamensan, som ett brev på posten kommer den... Träningsvärken. Men det är ändå skönt på nåt sätt, då vet man att man har rört på sig och att musklerna växer till sig. Till skillnad mot vad man trott innan så är träningsvärk inte muskelbristningar, utan muskeltillväxt som framkallar denna smärta. Lite intressant läsning om fenomenet träningsvärk kan ni läsa här om ni vill.



Det är väl oundvikligt att få träningsvärk när man kickstartar sitt nya liv med Thaiboxning måndagar och onsdagar samt innebandy tisdagar och torsdagar, följt av lite gymmande på helgen. Kanske borde skippa innebandyn på torsdagar och köra gym fredag och lördag istället, så har jag åtminstone två vilodagar i veckan.

Thaiboxning

Var på min första thaiboxningsträning igår... Kan inte annat säga att jä***r i min lilla låda vad roligt det var! Precis sån här träning som jag vill ha. Karaten var alldeles för mesig och alldeles för repetiv. Det här var roligt, omväxlande och man behövde inte ha obekväma och konstiga kläder på sig.



Niklas, min gode kollega och nu mera även thaiboxningsträningskompis (långt ord) fick sig en tuff match i många av övningarna, men han var en jäkel på att få till lyft. 

Synd bara att foten trilskades för mig igår, men det blir nog bättre med lite träning.

Vi fick öva sparkar, både svepande låga och sparkar mot magen i syfte att putta bort motståndaren. Tror jag kommer få ganska mycket träningsvärk i ljumskarna och låren framåt eftermiddagen, men just nu känns det inte så farligt iallafall.

Så om ni funderar på att börja träna en kampsport så kan jag (än så länge) varmt rekommendera thaiboxning!

Thaiboxning får 5/5 toast! Kanonkul!

Datingskola - Del 2

Presentation:
Så, nu har du förmodligen valt en bra datingsajt som du är nöjd med. Nu kommer en av de svårare bitarna, att skapa en intressant presentation. Detta är ditt ansikte utåt (förutom din profilbild givetvis) och det är dessa få raderna som ska fånga dina besökares intresse och få dem att vilja veta mer. Personligen värdesätter jag ett korrekt språkbruk blandat med intressanta fakta och det tror jag många andra också letar efter. Om du misshandlar det svenska språket, stavar fel och gör särskrivningar så kommer du nog inte locka så många till att ta vidare kontakt med dig. 

Några exempel på presentationer som INTE är särskilt bra:

"hej. jag är en kille på 24 år ock jag bor i kalmar mina intressen är inne bandy och spela luft gitarr. vill du pratta, kontackta mig."

Nu kanske du tror att jag överdrivit när jag vridit till ovanstående presentation, men det finns jättemånga som faktiskt skriver så dålig svenska. Hur lockande är det för en besökare att ta kontakt med en person som skriver så här illa?

Vad för fakta ska man ha med om sig själv då? Vad är det som är intressant hos just dig som kan vara intressant för andra? Man kan kortfattat nämna vart man bor och vad man jobbar med eller om man pluggar. Men det säger ju inte så mycket om dig som person, så försök att lägga lite mer krut på att skriva om dina intressen och vad du kan tänkas hitta på en tråkig dag för att liva upp den. Är du en friluftsmänniska så skriver du givetvis om det och är du en person som tycker om att gå och handla så skriver du ju om det. Men det är viktigt att du inte bara skriver att du gillar att göra det och det. Försök att utveckla det lite mer. Om du gillar att vara ute i naturen så kan du beskriva en perfekt dag utomhus, hur du vill ha med dig fika (kaffe i termos och ostmackor?) och hur mysigt det är att gå i en stor skog full av fågelkvitter. Försök att precisera dig lite mer, det ger en betydligt mer levande bild av dig som person och väcker ett intresse att veta mer hos läsaren.

Som huvudregel kan man väl säga att man inte ska berätta för lite och inte för mycket. Lagom helt enkelt. Skriver man bara att man gillar naturen så väcks det inget större intresse hos läsaren och skulle man ställa några frågor om det så får man luska alldeles för mycket för att reda ut vad det är du egentligen gillar med naturen. Om du däremot skriver som i ovanstående stycke att du gillar att gå i skogen och ha med dig fika, så har du begränsat informationen lite mer, men det är betydligt lättare att ställa följdfrågor för läsaren, vilket underlättar den första kontakten.

Presentationsbild:
Vad ska man ha för typ av bild då? Festbilder är aldrig bra att ha, likaså suddiga bilder eller bilder där flera personer finns med. Det ska vara en vardagsbild där du är den enda personen som är med och där du helst tittar in i kameran, för då får läsaren en känsla av ögonkontakt med dig. Undvik att ha en "pass-bild" som presentationsbild då de är alldeles för stela och ger ofta ett "hårdare" intryck. En lätt och ledig bild där du tittar in i kameran är det bästa.

Så, det får vara det för den här gången. Nästa gång så ska jag ta upp hur man bäst skriver ett mail till en person som du vill prata med och vad du ska tänka på för att ha bästa möjliga chans att få ett svar tillbaka. Stay tuned!

Tidigare delar:
Datingskola - Del 1

Snabbhet!

77 words

Speedtest


Seriös träning...

Jag måste säga, det känns verkligen som om jag har kommit igång med mitt sundare liv. Tränar minst 4 gånger i veckan och har på förslag från en kollega/vän blivit övertalad att prova thaiboxning på måndag. Jag kommer dö, så är det bara, men jag tror det kommer bli jädrigt roligt. En skön kontaktsport och inte som karate som jag tränade innan där man knappt fick nudda varandra. Näe, fram med knytnävar, slag och sparkar! Fightzone Kalmar för er som är intresserade!

Thaiboxning

Lär ju inte hinna bli fit till beach 2009, men kanske 2010? Den som lever får se. Just nu så är jag bara glad för att jag mår bättre och känner mig piggare och gladare än vad jag gjort på mycket länge. Vet inte riktigt hur jag ska hinna gymma och träna thaiboxning och spela innebandy samtidigt dock. Jag har bara en begränsad mängd fritid som jag måste försöka fördela på mycket aktiviteter just nu. Igårkväll satt jag och pluggade IT-säkerhet t.ex. och fick lära mig massa om steganografi, dvs konsten att gömma information i en bild eller en ljudfil. Mycket intressant!



Klockan är nu 00:31 ...

och jag ska jobba imorgon. Jag är inte det minsta trött... Fan... Får väl slå mig själv i bakhuvudet med en stekplåt så jag svimmar av eller nåt... Eller så råkar jag döda mig själv, så när ambulansen väl kommer så hittar dom mig i sängen med en stekplåt mot huvudet. Lätt förvånade de kommer bli eller =D

Näe, nu ska vi inte tänka på såna saker. Tittade på massa bilder idag hemma hos pappa. Han har köpt en sån här diabildsscanner som även fixar negativ och så har han suttit och scannat in just nu exakt 1024 bilder som jag har kikat igenom. Mycket gamla bilder från barndomen som jag aldrig tidigare sett. Skitroligt att se igen faktiskt =). Han sa att han hade en hel plastpåse med negativ kvar att scanna in, så det är väl ytterligare några tusen bilder. Riktigt roligt och det är ju så mycket enklare att titta på bilderna när man väl har dem på CD-skiva eller sparade på datorn.

... Viktigt att bevara sina minnen. När allt annat är förlorat så har man ändå dom kvar. Så synd att jag knappt kommer ihåg något från min barndom bara. Det jag kommer ihåg är sånt som jag har fått berättat för mig eller som jag sett på bilder. Det är några saker som jag minns sådär rakt upp-och-ner, men inte så jättemycket som många andra minns. Hur är det för er kära bloggläsare, minns ni mycket från er barndom?

Hehe, min kusin gick och blev professor häromdagen, så jag skickade iväg ett grattis-mail till honom, med bifogade bilder från när han var ung och precis hade kommit tillbaka från sin Amerika-vistelse. Då hade han jeans med hål i, riktigt långt hår, pannband och såg ut som en riktig hippie i princip. Störtskön helt enkelt och så långt ifrån den han är idag som man kan komma. Han blev väldigt glad för den tillbakablicken ;-)

Näe fan, nu är det nog ändå dags att sova. 

Godnatt på er! Lämna gärna en kommentar gällande det där med barndommen. Vore kul att veta hur andra har det :)

RSS 2.0