Då var det dags igen... Religion förvränger folk!

Ja visst blir man mörkrädd, IGEN... Den här gången ger sig en kristen predikare på dinosaurierna. Han lär ut till barn hur de ska svara och ifrågasätta sina lärare när de börjar undervisa om dinosaurier och hur jorden bildades.




Det finns otaliga tusentals exempel på liknande förvrängning av barns och vuxnas psyken. Jag förstår bara inte hur man kan tro blint på allting som står i bibeln/koranen/toran/whatever. Det är bara en gammal saga, mer är det inte!

/Peace out!



Nytt liv - Dag 13

Förlåt att jag inte uppdaterat på länge, har bara haft mycket att göra. Men har fått tränat lite och tyvärr ätit en del onyttigheter (Ben & Jerrys glass, pizza, läsk), men det har gått hyffsat ändå får jag säga :-) ... Gått upp 1 hg sen förra veckan, men gått ner i fettprocent istället, så en liten vinst är det ju ändå.

Tycker mina muskler börjar kännas större och mer definierade nu för tiden. Det känns liksom jädrigt "stabilt" i armarna om ni förstår vad jag menar. Och benen sen <3 ! ... Mina vadmuskler ser helt sjuka ut! Vilket är konstigt, för så mycket har jag inte tränat benen/vaderna. Men men, bara att tacka och ta emot. Ska försöka fixa lite bilder på vaderna och det lite senare.

Har fortfarande inte köpt något jädra måttband. Glömmer det varje gång jag är på Maxi. Illa av mig, jag vet. Ska bättra mig :-)

Idag blir det en god och hyffsat nyttig spagetti och köttfärssås till lunch. Ställde mig vid 22.00 igårkväll och fixade iordning det hela. Mycket lök, köttfärs (nötfärs givetvis), krossade tomater, chili och lite sånt :) Mumsigt!

Hörs!



Nytt liv - Dag 9

Sådärja, har precis varit och tränat, sitter nu hos pappa som bor precis bredvid gymmet och väntar på att brorsan ska duscha färdigt så han kan skjutsa hem mig. Känner mig ganska duktig idag gällande gymmet, tränade väldigt mycket mage, rygg och armar. Får väl satsa mer på kondition nästa gång istället.

Vann vikttävlingen den här veckan, så fick inkassera 100 kr och även en bakelse från förloraren. Bakelsen blev en med frasig botten, jättemycket grädde, och sen nån jordgubbssockerhistoria på toppen. Förmodligen inte det nyttigaste i världen, men jag vann ju ändå så nåt måste man unna sig ;-)

Har tyvärr fortfarande inte köpt något måttband, men jag lovar, jag ska göra det nu i helgen. Måste ju kunna mäta mig ordentligt. Måtten jag tänkte ta är över magen, över bröstkorgen och runt överarmarna. Eventuellt runt låren, men tror inte det kommer hända så mycket där.

Kände idag hur en av mina skönare sommarskjortor typ satt som ett tält på mig :D Det kan ju bara vara bra, då den satt ganska lagom innan. Är väl dags att inhandla en ny uppsättning kläder kanske. Men det får vi se när det blir, risken är väl att jag kommer få dras med dubbla hyror två månader i sträck framöver, vilket innebär att över 10 000 kr i månaden försvinner på bara hyror... Jädrigt lockande...

Vamos a la Playa nu companieros så hörs vi!



Solens strålar värmer

Helt sagolikt fint väder ute idag! Satt ute på baksidan av jobbet 25 minuter nu på lunchen och bara njöt av solen :) Blev helt svettig, så varmt var det. Lite röd blev jag nog också om armarna och förhoppningsvis lite i ansiktet :-)

Ut med er i solen! Eller ännu bättre, ha grillkväll ikväll! Samla ihop era nära och kära och ha en riktig grillkväll med alla dess tillbehör!



Syns jag inte så finns jag inte

Det har blivit ganska galet där ute i världen. Alla ska ju ha sin egna blogg, twittra, facebooka och gärna DIGGa emellanåt. Man kan nästan tro att det har blivit ett måste att synas! Har du inte en blogg så är du inte en del av det moderna samhället. Har du inte internet hemma, då skulle du lika gärna kunna leva i en hydda i skogen.

Jag är faktiskt väldigt skadad vad gäller sånt här. T.ex. så har jag inte den blekaste om hur i hela friden man betalar sina räkningar på annat sätt än via Internetbanken. ... Allvarligt, hur gör man? Det är nåt med avin, men mer än så vet jag inte. 

Likaså funderar jag som så att om ett företag inte har en hemsida så finns dom inte, då väljer jag bort dom utan att ens försöka ta reda på mer än så. Eller om ett företag har en ful hemsida, då sållas de också bort, oavsett hur bra produkter eller priser de har, för då är de inte trovärdiga i mina ögon. Hemsidan är ett företags ansikte utåt idag, ser den ut som skit så är även företaget dåligt skött. Jag säger inte att det är så, men det är så det känns.

Detta visar ju bara på vikten av att ha en snygg och fungerande hemsida som är lätt att navigera. Internet-generationen är redan uppe i 25-årsåldern och vi blir äldre hela tiden. Det är dags för alla företag där ute att inse att även det minsta företag måste ha en väl fungerande och tilltalande hemsida. All information som jag söker upp letar jag upp på internet. Ja, många av er säger säkert att man måste vara källkritisk och kan inte lita på allt som står på Internet. Det stämmer ju alldeles utmärkt, men sen kan man inte lita på allt som står i böcker heller. Det är inget som säger att den boken som jag hittar på biblioteket har mer rätt än vad det jag hittar på Wikipedia har. Ibland kan nog det på Wikipedia vara MER korrekt än det jag hittar i en gammal bok från 1980-talet. Mycket kan hända på 30 år.

... Bara kräker ur mig lite tankar ;-)

Nån som upplever detta liknande, att de väljer bort ett företag bara för att de har en ful hemsida?

/A

Nytt liv - Dag 8

Hmm, missade visst min dagliga rapport igår. Inte så mycket som hände dock så det gör inte så mycket ;-)

Idag har det inte hänt så mycket heller iochförsig. Ska väl iväg och träna efter jobbet sen, blir nog styrketräning idag tror jag. Känner att jag ska verkligen försöka ta ut mig och göra alla övningar tills jag inte orkar lyfta varesig armar eller ben! 

Go go go!

/A



Kontraktskrivande!

Jajamensan, idag är dagen D. Blev uppringd av mäklaren igår eftermiddag och fick beskedet att säljaren godtagit budet och att jag skulle komma in till kontoret idag och skriva på lite kontrakt och grejer.

Fasen vad häftigt! Nu händer det verkligen! Har enorma planer för den lägenheten och för det boendet. Men mer om renovering och sånt senare när jag väl flyttat in där. Eller kanske börjar diskutera och drömma lite tidigare, vem vet!

Stort tack till Pontuz Löfgren och mäklaren Staffan Silverstrand som skötte försäljningen och visningen! Trevligare mäklare får man bannemig leta efter! Jag kan varmt rekommendera Pontuz Löfgren som mäklare, varesig du ska sälja eller köpa en bostad. Båda de mäklare som jag träffat därifrån har varit måna om sina spekulanter och alltid ringt och kontrollerat och verkligen arbetat med sina klienter. Mycket bra service!

Slut för stunden!



Livets finare stunder

Jag vill passa på att tacka alla som har skrivit kommentarer på min blogg :) Kul att se att det är några som faktiskt läser det jag skriver :-) 

Tänkte även nämna lite reflekteringar som jag har gjort på de små sakerna i mitt liv som gör mig lite extra glad. Till att börja med så har jag mina två helt underbara katter, Leia och Loka (Ursprungligen Leia och Luke från Star Wars, men sen visade det sig att Luke var en tjej, så då blev det Loka), som alltid är keliga och hälsar så glatt på mig när jag vaknar på morgonen eller när jag kommer hem från jobbet. Utan dom så vore min vardag väldigt mycket tråkigare och grå.

Sen har vi min familj givetvis, som alltid finns där för att stötta mig och motivera mig. Min käre bror, Victor, som alltid släpar med mig till gymmet och ser till så jag verkligen kommer dit ;-) Utan honom hade jag nog knappt gått dit hälften så många gånger. Sen min pappa som alltid ställer upp, oavsett vad det gäller. Senast med bilen, tvätta och vaxa den. Givetvis även min mamma, som alltid finns för mig när jag behöver prata eller bara är sugen på god mat ;-). Älskar er allihopa!

Givetvis har vi alla härliga kollegor på jobbet också, som gör de 8 timmarna på jobbet väldigt mycket roligare! Ni finns alltid där när man behöver fråga om nåt, varesig det är jobbrelaterat eller inte.

Små saker som jag kan uppskatta är t.ex. att se solen gå upp en vintermorgon när jag kommer till jobbet. Eller höra fågelkvitter när jag går utanför dörren när jag går till bilen. Eller för den delen bara känna hur solens strålar värmer ens hud gör allting så varmt och skönt.

Eller som de pyttesmå sakerna i livet, som hur bra det är med självutcheckning på Maxi, eller att GB har börjat med en ny glass ('Wich, från Ben & Jerrys) och givetvis inte att förglömma hur bra det är med ens favoritgodis finns i godishyllan (i mitt fall chokladdoppade cashewnötter *dreglar*).

Allt sånt här gör livet värt att leva! :)

Kram på er alla!



Träning - Dag 6, kvällen

Jajamensan, nu har man varit duktig! Spelade innebandy med jobbet idag (brukar göra det, men skadade foten för några veckor sen så har inte kunnat förräns nu) och för att vara lite extra duktig så åkte jag inlines till och från träningen också :) Så blev man uppvärmd på vägen dit och man fick varva ner på vägen hem. Helt otroooooligt skönt :)

Så 1 timme och 15 minuter innebandy, samt sammanlagt 25 minuter inlines :) Inte så illa pinkat!

Live long and prosper





Förlåt att jag gör er besvikna...

Men jag fick lägenheten ;-) !!! 345 000 blev det slutgiltiga budet, lagt av mig! (givetvis) ... Så imorrn skulle mäklaren höra av sig med slutgiltigt besked om säljaren godtog budet (utgångspriset var 325 000 så förstår inte varför hon inte skulle göra det) och så ska jag dit nån dag och skriva på köpekontrakt och överlåtelseavtal och hitan och ditan :-) 

FY FAN VAD JAG ÄR GLAD!!! Äntligen har jag fått mig en bostadsrätt!! OCH MED UTEPLATS!! 

Ehem, förlåt kära läsare, för detta känslouttryck. Det var svårt att behärska sig.

=)

Wiiiie!

Så hädanefter i den här kategorin så kommer det väl komma renoverings-inlägg istället, med smarta (?) tips och ett försök till att bolla lite tankar med mina läsare!

Al

Nytt liv - Dag 6, invägning!

Dåså, då var invägningen klar nu. Det var en liten förbättring iallafall och många små förbättringar är ju bättre än ett stort misslyckande ;-).

Min nya vikt för dagen är 104.9 kg. Sen jag började i mitten på Januari ungefär så har jag alltså gått ner ungefär 5 kilo. Alltid nåt :-)

Jämför man mot för två veckor sedan så har jag fått en förbättrad FBMI (Fat Body Mass Index) på 5%, vilket är jävligt roligt :-) Känns gött!


Mot oändligheten och vidare!!




Bildtest, inget märkvärdigt


Nytt liv - Dag 5, kvällen

Jahopp, blev ingen träning idag. Varit på två visningar idag istället vilket tog upp min tid. Dessutom hade jag för ont i nacken för att träna ordentligt =/ ... Har nåt knas med nacken som gör att jag får sjuklig huvudvärk ibland. Idag är en sån dag.

Käkade, som jag nämnde i förra inlägget om det här, en jordgubbsshake till frukost. Sen blev det rester från festen i fredags till lunch, vilket råkade bestå av lammfärsbiffar, en form av Sheppards Pie och lite rostbiff. Mumsigt var det, även fast det legat i kylen i några dagar.

Nu till kvällsmat så var jag borta hos pappa, så då blev det mörka mackor och varmt té! Det får la duga antar jag. Har inte så mycket bättre mat hemma heller så vad ska man göra :-).

Nåja, imorrn är det invägning, får se hur sjutton det går. Upp på vågen ska man!

Ny rapport efter invägningen imorrn för att meddela veckoresultatet.

Tjing tjong långkalsong!



The search goes on...

Varit på hela TVÅ visningar idag. Den ena var superfin och verkligen toppenrenoverad och allt sånt, men den var alldeles för dyr. Utgångspriset var på 545 000 och lär ju stiga till långt över 600 000 (vilket är mitt absoluta maxtak). Dessutom, hur kul är det att köpa en färdigrenoverad lägenhet? ;-)

Den andra däremot var egentligen mysigare och trevligare för mina behov! En 2a på 66 kvm med egen lite uteplats och gräsmatta! Det ni! Utgångspris 325 000, jag har lagt ett bud på 335 000 (då det är två andra som bjuder också). Mysig och fin lägenhet med stort kök och lagom stort sovrum och vardagsrum. Finns stora möjligheter att göra om lägenheten till riktigt toppenskick! Det är inget fel på den som den är nu, men den kan bli mycket roligare! Har stora planer för den :-)

En länk till lägenheten om ni vill kika!



Nytt liv - Dag 5 - Morgon

Shit, snart en vecka avklarad på mitt nya liv. Går väl hyffsat än så länge får jag väl säga. Några feltramp här och där, men det är svårt när kompisar kommer och sliter i en och vill att man ska äta det ena och det andra. Men jag får ju gottgöra det med mer träning istället, så det går nog jämt ut. 

Till frukost idag så drack jag en jordgubbsshake. Smakade inte så himla illa, har ju köpt mig en shaker nu så jag kan få bort klumparna ordentligt. Men, kändes fortfarande att det var en väldigt konstgjord smak och inte alls i närheten av riktiga jordgubbar. Men ner gick den iallafall, åtminstone en liten seger!

Ska på två stycken visningar idag, det ska bli skojsigt! Förhoppningsvis så är åtminstone en av dom nåt att ha. Eller, jag vet med säkerhet att den ena är skitfin, men den går jag mest på bara för att kika och få inspiration till att fixa min egna lägenhet som jag kanske köper inom en snar framtid. Den andra som jag ska gå på verkar jättemysig och så, samt att den inte är renoverad i modernt stuk vilket då gör att jag kan göra det och kanske eventuellt tjäna en liten hacka på den så småningom. Typ svart kakel i köket, svarta köksluckor, induktionshäll, ny kyl/frys i rostfritt stål med is-dispenser. *drömmer sig bort*...

Ja, men det är inte det den här tråden ska handla om! Fy på mig!

Invägning på Viktklubben imorrn, då kan jag delge mitt veckoresultat till er kära läsare! Personligen tror jag att jag har gått ner litegrann, men kan inte sia om hur mycket dock. Den som lever får se :-)

Ha en fortsatt bra dag alla där ute!



Nytt liv - Dag 4, kväll/sen eftermiddag

Jajamensan, den här dagen har faktiskt varit ganska så nyttig och produktiv :-)

Som jag nämnde i tidigare inlägg så var jag ute och gick i 30 minuter innan frukosten idag, sen har jag nu varit och tränat på gymmet. Blev mest överkropp idag men även lite ben, vilket känns helt okej just nu.

Till lunch så blev det en härlig burk med tonfisk :-). Drack också en proteindrink före och efter träningen (mumsig!).

För övrigt så har jag även mätt mig med mitt fina måttband och måttet över midjan/buken är 110 cm. Jag tror säkerligen att det är lite mindre egentligen eftersom det här måttbandet inte följer kroppen speciellt bra, så verkligheten är kanske nånstans runt 107-108 cm. Kommer uppföra en lite tabell sen för att kunna spåra min förändring och redovisa detta grafiskt, men det kommer lite längre fram. Får koda nåt snyggt i VB.Net eller nåt annat roligt språk!

Tjingelong på er alla glada människor där ute!




Nytt liv - Dag 4, morgon

Gud vad härligt det är att gå ut och gå en runda på morgonen innan frukost. Speciellt när solen lyser och man kan gå genom Gamla Stan och ut på Stensö och Långviken. Det var lite kyligt i luften, men helt underbart!

30 minuter var jag ute och gick, i snäppet över normal gånghastighet. Lite nytta har det ju säkerligen gjort. Nu ska jag ta och äta frukost dock, det blir Fullkornsmackor med frön i, samt ekologisk kokt skinka och även ekologisk mjölk från närliggande gårdar (Emåmejeriet).

Resten av dagen ser ut som följer: Gym (Kondition och maskiner) följt av ytterligare promenad på Stensö (lutar det åt iallafall). På Stensö blir det nog den långa rundan och går man fort så tar den ungefär en timme att knata runt.

Ha en fantastisk dag allihop!



Nytt liv - Dag 3

Ja, vad ska man säga. Blir nog ingen träning idag ändå, men har ju faktiskt både tvättat, vaxat, polerat och putsat upp bilen, så det har ju gett lite åtminstone. Började vid 8 imorse, blev klar vid typ klockan 13.45, så det får man väl säga ändå är hyffsad träning. Eller åtminstone aktivitet så man håller igång kroppen. Jädrar i min lilla låda vad fin bilen blev nu! Man skulle kunna tro att den är helt ny! Blänker som en spegel och ser perfekt ut (förutsatt att min ignorerar de stenskott och några små repor som finns... *ehem*)!

Fick köpa nytt bälte idag, de gamla började bli för stora och så var de utslitna ändå. Nu blev det ett gammalt hederligt lumpenbälte.
Håller i all evighet och har ett oändligt antal spännpunkter! Skitbra!

Men, glömde köpa ett måttband när jag var på Maxi tidigare. Attsingen. Får väl försöka mäta mig med mitt andra måttband (beskrivet i tidigare inlägg). Men inte just nu dock, nu är jag trött och vill slappa lite!

Till alla läsare, ha en fortsatt trevlig, härlig och underbar vårdag! :-)




Nytt liv - Dag 2 - Sent på kvällen

Jaha, hur ska man sammanfatta den här dagen då. Både bra och dåliga saker har hänt idag. Om vi börjar med det dåliga så hade jag "glömt" laga lunch till idag, så det blev att jag åt ute. Inte nog med det, de jag åt med tyckte ju att det var obligatoriskt med pizza på fredagar, så tyvärr blev det pizza-buffé. Inte bra, jag vet.

Men, jag tog bara 4-5 bitar, så det var inte så farligt ;-) . Sen på eftermiddagen så hade vi ett långt möte och några elever från högskolan höll en presentation av ett examensarbete som de gjort på min arbetsplats. Till det här långa mötet så var det ju fika... Vilket innebar en bit av nån form av kaka. Men jag drack iallafall vatten till den ;-).

Och så till det braiga då. 

Det var ju företagsfest ikväll. Temat för festen var Irland. Detta innebar irländsk mat... Som iofs kanske skulle varit bland det dåliga, men det hamnar här nere ändå. Sen var det sång och så det bästa av allt, dans!! Vi dansade i flera timmar, och inte vilken dans som helst utan irländsk folkdans! Det var helt seriöst det absolut roligaste jag gjort på en företagsfest nån gång. Så jädra härligt att svänga runt och dansa och skratta tillsammans allihopa på min avdelning! Som tur var så är fördelning män/kvinnor ganska jämn så det blev i stort sett jämna par. Och så vi dansade och skrattade sen! Man kunde trott att vi aldrig gjort annat ju ;-) . Det här måste jag göra om!

Så för er som funderar på att prova på irländsk folkdans: Jag kan VARMT rekommendera det. Får 6 av 5 Toasters i betyg :-). Så roligt så det inte går att mäta!

Så förhoppningsvis så har den onyttiga maten idag gått jämt ut med förbränningen vid dansandet!

+/- 0 kan vi väl säga, på ett ungefär ;-)



Nytt liv - Dag 2 - Lunch

Jahopp, skitbra början på mitt nya liv. Lunchen bestod av en Pizza-buffé på Restaurang Italia. Tummen upp på det!

Till mitt försvar så har jag inte ätit ute på typ 2½ vecka nu, så det är nästan förlåtligt. Får träna extra hårt imorgon istället!

Men det var en väldigt givande lunch. Vi satt och diskuterade piratkopiering, upphovsrättslagen, piratebay och massa andra intressant ämnen! Skitskoj =)

Förresten, midjemått och sånt kommer upp sen ikväll när jag kommer hem. Dock kommer måtten bli tagna med ett måttband av typen "själv-upp-hållande-måttband-i-metall" som man använder när man bygger saker och ting. Förstår ni vad jag menar? En sån här alltså

Så jag misstänker att måtten kanske inte blir helt exakta. Ska skaffa ett annat måttband imorrn när jag ändå är och handlar!

Over and out!



Tamagotchi - 12 år senare

*Knock* *Knock*


Me: Hello?

Tamagotchi: It's been a long time, Brian.

Me: Blobby!? 

Tamagotchi: I'm surprised you recognize me after all these years. 

Me:
 I...I had no idea you were still alive. *Goes in for a hug*

Tamagotchi: Don't touch me! Don't you dare F*CKING touch me. 

Me: But-

Tamagotchi: No! Don't explain yourself to me. I've waited my whole life for this moment; to finally tell you off.

Me:
 I'm so sorry, Son.

Tamagotchi: Son!? SON? You think you have the right to call me that? I lived in a pile of my own sh*t for 12 years! There was no one to clean up after me.

Me:
 I was young. Too young to be responsible for you. I just wanted to have fun...

Tamagotchi:
 You think this is a f*cking game? My happiness level has never been so low!

Me: 
Well here, have a snack. 

Tamagotchi: *Happily devours it*

Me:
 Now calm down before I have to beat you.




Helt hänsynslöst snott från CollegeHumor.com




Nytt liv - Dag 2 - morgon

För att kommentera avsaknaden av bilder så beror det på att mitt bildredigeringsprogram vägrade fungera igårkväll, så jag har haft datorn igång hela natten för att ominstallera hela skiten. Får slänga upp lite bilder ikväll istället då jag inte hinner redigera dom nu på morgonen tyvärr.

Vaknade med en jävla huvudvärk idag. Inte roligt. Vet faktiskt inte om jag ska gå till jobbet idag, känns inte så roligt eller lockande just nu. Käkade en omelett igårkväll vilket satte fart på magen ganska rejält. Låg och läste i sängen när jag kände ett extremt starkt behov av att rusa på dass. Mycket riktigt, nånting galet var det med dom äggen.

Jaja, ska väl ta och försöka få i mig lite frukost nu då och sen se om jag kan ta mig iväg till jobbet.

Som sagt, bilderna kommer ikväll. Är även företagsfest ikväll, så det blir sent ikväll nån gång.

Tjing tjong på er!

Jo, just det, ska även göra en fin tabell med midjemått och såna saker sen för att lättare kunna spåra förändringar och så!

Edit 10 minuter senare:
Ja okej då, fixade bilden... Men bara så ni vet så tar jag inget ansvar för illamående, kräkningar eller framkallade mardrömmar. Du har blivit varnad!


090416 - The New Beginning. Dag 1

Här kommer även en (dåligt) photoshoppad målbild som jag ska jobba efter. Lite svårt att fejka muskler och sånt så ni får tänka till det också.

Målbild... typ





Nytt liv - Dag 1 avslut

Så, då var snart den här dagen till ända. Blev inte så mycket gjort efter jobbet, var hos tandläkaren och sen åkte jag hem för att laga mat. Förberedde en kycklingsoppa (Cambridge igen), men fan det blir inte bra utan en riktig mixer eller shaker. Stora äckliga klumpar i soppan som förstör hela grejen =/ .. Smaken av själva soppan och så var helt ok, luktade och smakade faktiskt riktigt gott. Men om jag inte får fatt i en mixer eller shaker snart så kan det nog bli svårt att få ner de här grejerna och då kanske jag får omvärdera min strategi.

Det som min bror och far alltid säger är att fortsätt äta normal mat, men träna effektivt. Ät lite mindre portioner istället, man får ändå i sig tillräckligt av allt. Det låter ju som ett vettigare alternativ för mig, tror inte jag hade klarat av riktigt att enbart inta flytande föda i form av shakes och soppor. Måste låta tänderna arbeta lite liksom. Har ju redan gått ner 4 kg sen i Januari på att bara äta som vanligt och träna några gånger i veckan, och då har jag ändå slarvat ganska rejält med godis och chips och läsk och sånt. Slutar jag bara med de grejerna så tror jag nog faktiskt att jag kan lyckas med min viktnedgång, bara att det kanske tar något längre tid. Hellre att det tar lite längre tid och att jag lyckas än att jag skiter i det, eller hur? =)



Nytt liv - Dag 1 fortsättning

Sådär, då var lunchen avklarad. Det blev (tyvärr) rostbiff med pasta idag. Vanlig pasta också, för att göra saken ännu värre. Men, till mitt försvar så lagade jag detta igår och jag gillar inte att slänga mat ;-).

Vet inte riktigt hur jag ska förklara den känslan som jag har i kroppen just nu. Känner mig.... väldigt upprymd och exalterad. Det känns verkligen riktigt bra att jag äntligen håller på att göra en stor förändring i mitt liv, en förändring som jag egentligen velat göra i många år, men som jag först nu känner att jag kan förverkliga.

Det är nu jag har chansen! Bor inte långt ifrån gymmet, har min bror och min far som motiverar och stöttar mig. Går på gymmet 4-5 gånger i veckan (ca) och försöker köra så blandat som möjligt, med kondition, fettförbränning och muskelbyggande. Som jag sa till en kompis häromdagen, jag kan inte sluta stirra på mina biceps när jag kör armövningar. Är så fascinerad över att det faktiskt finns en muskel där under all hud och fett! Nu ska jag bara försöka få bort fettet också så att det syns att man faktiskt tränar :-). Men allt i sinom tid, ska försöka göra det här i så normal takt som möjligt, inte stressa fram resultat för då blir det inte bra.

For now, over and out!



Nytt liv - Dag 1

Dagen har börjat med att jag försökt trycka i mig en Cambridge banan-shake... Inte att rekommendera på morgonen för min del. För kraftig artificiell banansmak/lukt vilket gör att jag fick väldigt svårt att svälja det. Kanske ska köra på soppor på morgonen istället? Nåt varmt och gott kanske funkar bättre?

Igårkväll var jag på gymmet och tränade också. Då jag tränade i tisdags också så fick det bli konditionsträning igår. 30 minuter på en liggande cykel. För att förklara vad en liggande cykel är så sitter man som på en vanlig stol, men har tramporna framför sig, så man sitter och trampar rakt fram istället för neråt. Lät det krångligt? .. Hmm.. Ja det är jävligt jobbigt iallafall. Man svettas som en gris, så det rann syndafloder av svett från mina armar. Men gött var det :-)

Till lunch så blir det rostbiff med pasta. Ja, jag vet, inte det bästa att äta egentligen, men gott är det :-) ... Och det var antingen det eller kyckling, och jag har levt på kyckling i en vecka nu typ. Så lite variation fick det allt bli.

Bild kommer upp ikväll när jag har tillgång till systemkameran och lite bättre ljus och så.

Tjingeling så länge!



Mitt nya liv börjar idag!

Idag är dagen D! Fr.o.m. idag är mitt främsta mål att gå ner i vikt, bygga muskler och leva ett hälsosammare liv. Har redan börjat träna på gym och gått ner 4 kg sen i Januari, men det är inte så mycket på 4 månader tycker jag personligen. Visst, jag har byggt en del muskler också som tar upp lite vikt, men det är framförallt fettet jag skulle vilja bli av med.

Jag kommer starta ett bildspel där jag varje vecka lägger upp en bild på min (hemska) kropp och även försöka redovisa vad jag har ätit under veckan (eller dagen?) och även hur mycket jag har tränat och framförallt vad det är jag har tränat. Jag ska försöka vara snäll mot mina läsare och inte visa bilderna direkt, utan man kommer få länkas dit ;-)... Allt för att känsliga läsare inte ska behöva utstå att titta på min blekfeta kropp ;-)

Allt detta kommer jag kombinera med lite tips och tankar kring sunt ätande, rätt träning och framförallt hur man gör för att ha kul medans man tränar!

Länge leve hälsan!



Ny visning på lägenheten

Nu har äntligen mäklaren fått tummarna ur och ordnat en visning åt mig på den lägenheten som jag blev dissad från häromveckan. Så idag vid 17.15 är det dags att invadera en stackars pensionärs hem för en stund och kritiskt granska varenda skrymsle och vrå. Förhoppningsvis så är lägenheten i ett lagom gott skick så den är beboelig direkt, men så att det ändå finns lite saker att göra på den. Av bilderna att döma så verkar det inte vara något gjort med den på några år, vilket ju ger mig en möjlighet att göra desto mer och få det precis som jag vill ha det.

Jag tänker ny bänkskiva i massivt trä i köket, ny diskho (rund) med en snygg blandare till. Svart kakel eller sån där "glasvägg" som IKEA har som är istället för kökskaklet. Barbord, lite snygga tapeter, fräsigt golv och lite sånt! Sitter och drömmer mig bort ibland och funderar på hur jag skulle vilja ha det. 

Åh vad det är roligt att hålla på med sånt här! Me like!



Hörselproblem

Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure.




Så nu vet ni.



Köttbullen är död, länge leve köttbullen!

Idag på Aftonbladet kan man läsa om Den Hemliga Kocken som avslöjar sanningen bakom den svenskaste av maträtter nämligen köttbullar. "Köttbullarna" ifråga är de färdiga köttbullarna som vi köper varje dag i matvarubutiken. Alla känner vi väl till Mamma Scans köttbullar. Hur många gånger har man inte som liten ätit Scans köttbullar och makaroner?




För att göra en lång artikel kort så förklarar Mats-Eric "Den hemliga Kocken" Nilsson att de köttbullar vi gör själva hemma innehåller runt 7-9 ingredienser, medans de färdigköpta kan innehålla så mycket som upp till 29 (!) ingredienser! Det är diverse smakförstärkare, färgämnen, bindämnen och annat onaturligt i köttbullarna som gör att de kommer upp i det höga ingredienstalet. 

Som ni säkerligen kan gissa så blir ju köttmängden lidande när tillverkarna gör såhär. Köttinnehållet sträcker sig från så lågt som 63% (!!!) upp till mer rimliga 82%. Genomsnittsmängden ligger dock på runt 68%, och då börjar man ju undra vad i hela friden den resterande tredjedelen är för nåt. Det mesta är, som jag nämnt tidigare, diverse extra tillsatser för att köttbullen överhuvudtaget ska hålla ihop och smaka något.

När är det dags för matindustrin att ta sitt ansvar för vad de tillverkar för mat? Har vi inte fått nog av snåla chefsgrupper som ska spara in överallt där det är möjligt för att de ska maximera sin vinst till absurdum? Jag skulle gladeligen betala 10 kr extra för ett paket köttbullar som är fritt från E-ämnen, smakförstärkare och konserveringsmedel! Det är dags att sätta press på företagen som tillverkar den mat vi äter!


Våga vägra tillsatser!



Superman Tribute

Ja, jag vet att den här videon är typ hundra år gammal (inte riktigt, men ändå), men jag tycker det återigen är dags att lyfta fram en av vår tids faktiskt största hjältar, dels för sin rolltolkning av Stålmannen i de tre första Superman-filmerna men även efter sin olycka med all hjälp och allt stöd han gav till forskning bl.a. inom stamcellsforskning. 

Mannen jag talar om är givetvis Christopher Reeve (aka Superman, The Man of Steel m.fl). 

 
Christopher Reeve, född 25 September i New York City, New York, död 10 Oktober i Mount Kisco, New York, var en amerikansk skådespelare och filmregissör, mest känd för rollen som Stålmannen. Reeve studerade vid Cornell University, och senare Julliard School of Performing Arts.

 Den 27 Maj 1995 förlamades Reeve efter en olycka när han kastades av sin häst. Resten av sitt liv efter det blev Reeve känd för sin kamp för forskning i ämnet, och då framförallt forskning på stamceller. Han fortsatte med skådespeleriet som rullstolsbunden, bland annat i TV-serien Smallville som handlar om just Stålmannen som ung, med skådespelaren Tom Welling i huvudrollen. I den TV-serien medverkade Reeve två gånger.

Reeve dog av hjärtsvikt den 10 oktober 2004 efter att ha drabbats av hjärtstillestånd och fallit i koma dagen innan. Veckan före hans död fick Reeve behandling på Northern Westchester sjukhus för liggsår (en vanlig åkomma bland förlamade) som senare blev allvarligt infekterat.

 

 






Aldrig älskat?

Kan det vara möjligt att ha varit i tre längre förhållanden och aldrig riktigt älskat? Alltså aldrig känt den där känslan att man skulle kunna gå genom eld och vatten för den andra personen? ...

Sammanlagt har jag varit i ett förhållande ca 4 år av 5 om man räknar ihop allting från de senaste 5 åren. Är det normalt att inte vara helt säker på att man verkligen älskat någon då? Den där djupa kärleken pratar jag om alltså. Visst var jag förälskad, men det kanske saknades den där djupa extrema kärleken. Hur ska man göra för att få den känslan måntro?

Måste man kanske hitta precis den där rätta? Den som det säger klick direkt med och som man bara passar till 200% med? Eller är det nåt som man växer sig in i, att det börjar som vanligt men att det sen växer sig till den djupa fantastiska kärleken? Är det inte bara så att man vänjer sig vid varandra och därmed så blir man "familj" och känner att man kan göra vad som helst för den andre?

Är det nån som har känt den där omedelbara, fantastiska och djupa kärleken nån gång? En sådan kärlek där man känner att man kan göra precis vad som helst för en person bara den blir glad? Åka flera mil bara för att säga hej och sen åka hem igen. 

Ska man vänta tills man hittar en person som man får den känslan med innan man går djupare in i ett förhållande? Är det just det som mitt hjärta säger åt mig att göra? Vänta på "den rätta"? Är det bara en saga? Finns det någon som är helt perfekt rätt för just dig? 

Jag tror nog det gör det. Det måste ju finnas nån annan där ute som matchar dig fullständigt. Visst, det bor lite drygt 6-7 miljarder människor på jorden, så chansen att du hittar just denna någon är väl kanske inte så stor, men det måste ju finnas mer än bara en tycker man ju. Eller?




Stockholm here I come!

Om exakt 6 minuter bär det av till Stockholm och framförallt Jeff Dunham på Kistamässan! Wish me luck everyone!

*Skuttar av glädje*

Hallå storebrorssamhälle!

Nu har flera av EUs medlemsländer antagit den extremt kontroversiella och integritetskränkande lagen som tvingar internetoperatörerna att spara i princip ALL information om vad du gör på internet i 1 års tid. Bl.a. så ska det sparas vilka personer du mailar till för att EU ska kunna bygga upp ett nätverk där man kan se vem som har kontakt med vem, för att kunna avslöja brottskarteller på ett tidigt stadie. 



Det här är i min mening en EXTREMT kontroversiell lag som verkligen tar bort alla rättigheter till personlig integritet som man som individ har rätt till! Vad kommer härnäst, ska alla människor få ett RFID-chip inplanterat under huden så att regeringarna kan spåra dig oavsett vart i världen du är?

Såna här vidrigheter mot de mänskliga rättigheterna får inte förekomma!

Artikeln i sin helhet kan ni hitta på IDGs hemsida

Jef-fah-fah Dun-Ham ... dot com

På onsdag smäller det! Då åker jag upp till Stockholm för att kolla på Jeff Dunhams första föreställning i Sverige! Kickass!

Denna briljanta stå-uppkomiker har ju tagit USA med storm genom sin unika humor och framförallt sina enastående buktalarkonster. Med sig i sin resväska har han de underbara karaktärerna Walter (grinig pensionär), Peanut (... Går inte förklara, måste ses), Bubba J (redneck), Senior Jalapeño (En jalapeño, på en pinne), Sweet Daddy (Pimp) och sist men inte minst Achmed The Dead Terrorist (En självmordsbombare). Tusentals personer har sett honom live, miljontals har sett honom på YouTube! Och jag ska se honom på onsdag :)

Ett litet klipp för er som inte vet vem jag pratar om, här är Jeff Dunham och hans terrorist-kamrat Achmed. Med svenska undertexter ifall ni har svårt med språket :)



Mäklaren "glömde" meddela mig

Suck, vad trött jag blir. Mäklaren hade glömt meddela mig att han inte fått tag på kärrin.... ehem, tanten som bor i lägenheten nu. Så jag stod där och väntade i 15 minuter utan att mäklaren ens hade en tanke på att komma dit eller att tanten ens var hemma. Förmodligen har hon väl åkt in till sjukhuset eller nåt, med tanke på att hon är pensionär och så. Min extremt vilda gissning är att hon säljer lägenheten för att hon ska flytta till gruppboende, men vad vet jag.

Hmm, nå det är fortfarande en intressant lägenhet så vill ju ändå se den, när man nu får möjlighet att göra det. Får väl kika vidare på andra lägenheter så länge, men det har varit riktigt ont om nya lägenheter här i Kalmar den senaste veckan. Har kommit in en enda som går under mina sökkriterier och då ligger den i Lindsdal och är därmed ändå inte intressant. Får väl köpa ett hus istället antar jag, där trillar det in lite nya hela tiden iallafall.

Ingen som har en lägenhet till salu?




Navelluddets hemlighet

Nu har äntligen ett av världens största mysterier lösts! Uppkomsten av navelludd! Vad är det egentligen och hur i hela friden kommer det sig att det samlas i naveln?

Forskaren Georg Steinhausen vid Vienna University of Technology har efter att ha studerat 503 bitar av navelludd från sin egen navel kommit fram till att det är en speciell typ av hår i och kring naveln som fångar in lösa klädpartiklar och för dem så sakteliga mot naveln under dagens gång. Själva hårstråna fungerar som små krokar som liksom hugger tag i lösa partiklar av hud, svett, fett och tyg som är på magen, och genom att alla hårstråna på magen pekar mot naveln så transporteras alla dessa partiklar dit.

Man kan undvika navelludd genom att t.ex. raka naveln och magen, eller använda en navelpiercing som då agerar som en barriär och hindrar navelluddet från att stanna i naveln.

Hur är det då med att navelludd nästan alltid oftast är blått? Ja det beror på att vi oftast har blå eller grå kläder på oss och att det lossnar små tygfragment från dem som i sinom tid förs till naveln. Men det finns ett märkligt fall i Australien, där en man vid namn Graham Barker har rött navelludd, trots att han väldigt sällan bär den färgen. Barker har samlat på sitt navelludd i små burkar sedan 1984 och innehar en plats i Guinness Book of World Records för denna ... ... låt oss säga prestation.

Fullständiga artikeln kan ni läsa här: Navelludd avslöjat 

Borat is so 2006. Here comes Brüno!

Sacha Baron Cohen har gjort det igen. Till sommaren så har hans nya spektakulära film Bruno premiär. Likt tidigare film Borat så klär Sacha ut sig till en påhittad person och går runt och "terroriserar" människor och sätter dom i obekväma situationer. Se trailern nedan för en förhandstitt på filmen :)


Direktlänk


YouTube



Hata Göteborg!!

Nej, jag tycker inte illa om Göteborg... Men det kanske väckte din uppmärksamhet när jag skrev så! Tänkte tipsa lite om en film som iofs är ganska gammal (2007) men som är jädrigt bra. Filmen heter just "Hata Göteborg" och är en film som handlar om manlighet när den är som allra sämst. I rollerna ser vi bland annat Nicolaj "Nic & The Family" Schröder, Melker Henningsson, Magnus Skog och Alexander Stocks. Filmen handlar om ett kompisgäng en sommar i Helsingborg, där man får följa deras individuella kamp mot grupptryck och förfall.



Trailer


Mäklarskrälle....

Skulle ju varit på visning igår på en lägenhet som jag var väldigt intresserad av. Hade bestämt tid med mäklaren vid 17.15. Tror ni att han dök upp? Nej, det gjorde han inte! Väntade ända till 17.30 innan vi beslutade oss för att åka hem. Åh så irriterad man kan bli. Ska ringa honom idag och ge honom en riktig utskällning, för så gör man helt enkelt bara inte! Man ringer åtminstone och säger att man blir sen eller att man får boka om till en annan tid.

Den här mäklarfirman är ju kunder till det företaget som jag jobbar på, vilket ju inte gör saken direkt bättre. Man hade ju tyckt att han kunde ansträngt sig lite extra då kanske när han såg vart jag jobbade. Men men, nu är det som det är. Besviken blev jag iallafall. Blir väl till att leta vidare efter någon annan lägenhet om han nu inte vill sälja den till mig. Grrrr....

Våren är här

Fy bövelen vad underbart väder det är idag... Nu på lunchen så gick jag ut på baksidan av huset (söderläge) och la mig på en bänk och glassade i 25 minuter. Så härligt så det inte går att förklara... Solen sken och fåglarna kvittrade. Är helt blind nu när jag kommit in iofs pga den starka solen, men det är smällar man får ta :)

Här kommer en liten härlig vårbild från mig som ni kan njuta av!




RSS 2.0